jueves, 29 de enero de 2015

FORMAT DE IMATGE!

Alguns formats de imatge més utilitzats són:

  • projecte.bmp (paint): Windows bitmap (.BMP) és un format d'imatge de mapa de bits, del sistema operatiu Microsoft Windows. Es pot guardar imatges de 24 bits (16,7 milions de colors), 8 bits (256 colors) i menys.
  • projecte.png (firework): png (portable netxork graphics) és un format de gràfics basat en un algorisme de compressió sense pèrdua per a mapes de bits no subjectes a les patents. Aquest format es va desenvolupar en gran part per superar el fracàs del format GIF i li permet emmagatzemar imatges amb una major profunditat de contrast i altres dades importants.
  • projecte.jpg (camaras de fotos...):(JPEG)Conjunt d'experts en fotografia de grup, és el nom d'un Comitè d'experts que crear un estàndard de compressió i codificació d'arxius i imatges encara. Aquesta Comissió estava integrada des dels seus inicis per la fusió de diverses agrupacions en un intent de compartir i desenvolupar la seva experiència en la digitalització d'imatges.
  • projecte.gif: Format d'intercanvi de gràfics (gif), és un format gràfic àmpliament utilitzat en la World Wide Web, tant per a imatges i animacions.
  • projecte.psd (photoshop): Adobe Photoshop és un editor de gràfics desenvolupat per Adobe Systems. Principalment utilitzat al retoc de fotos i gràfics, el seu nom en català significa literalment "Taller de fotografia".
  • projecte.raw (slrd (reflex)) - sense comprimir: El format d'imatge RAW és un format d'arxiu d'imatge digital que conté totes les dades d'imatge com ha estat capturat per al sensor de la càmera digital. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario