jueves, 18 de diciembre de 2014

Què és el Software?

EL PROGRAMARI:

El programari (software) és la part lògica del sistema informàtic, és a dir, el conjunt de programes que controlen el programari.

El programari es pot representar en dues formes:
- El codi font usualment en forma d'arxius binaris, executables directament en una arquitectura d'ordinador determinada.

Els programes que tradueixen el codi font dels programes es diuen compiladors.

CODI FONT:



EXEMPLE DE CODI MÀQUINA:





Un programa és el conjunt de dades i instruccions que, executat automàticament per l'ordinador, en controla el funcionament i realitza un procés de tractament de la informació.
Hi ha molts tipus de programes, cadascun permet utilitzar l'ordinador per fer una funció diferent:

-dibuixar.
-calcular.
-navegar per internet.
-jugar, arxivar dades...

També hi ha programes que serveixen per coordinar o fer possible el funcionament d'altres programes: els sistemes operatius.

SISTEMES OPERATIUS:






















DOS (SISTEMA OPERATIU DE DISC):


ALTRES SISTEMES OPERATIUS:

Entre ells n'hi ha moltíssims, alguns d'ells són:


  • DOS: El famós dos, que significa el sistema operatiu de disc, és conegut pels noms de PC-DOS i MS-DOS. MS-DOS era fet per la companyia de programari de Microsoft i és essencialment la mateixa manera que el PC-DOS.
  • Windows 3.1: Microsoft va prendre una decisió, fer un sistema operatiu que té una interfície gràfica amigable per a l'usuari i com a resultat aconseguit Windows. Aquest sistema Visualitza les icones de la pantalla representant diferents arxius o programes, que es pot accedir, donant-los feu doble clic amb el punter del ratolí. Sembla que totes les aplicacions per a Windows, així que és molt fàcil d'aprendre a utilitzar programari de nou una vegada après les bases.
  • Windows NT: aquesta versió del Windows està especialitzada en xarxes i servidors. Amb això així vostè pot interactuar eficaçment entre dos o més ordinadors.
  • OS/2: Aquest OS va ser fet per IBM. Té suport de 32 bits i la seva interfície és molt bona. El problema que presenta aquest sistema operatiu és que no és que vostè ha de donar el suport que es mereix pel que fa a les aplicacions es refereix. És a dir, no crear moltes aplicacions que s'aprofiten de les característiques de l'OS, ja que gran part del mercat programari ha estat dominada per Windows.
  • UNIX: El sistema operatiu UNIX va ser creat pels laboratoris Bell d'AT & T el 1969 i ara és fet servir com una de les bases per a la supercarretera de la informació. Unix és un SO multiusuari i multitasca, que corre en diferents ordinadors, des de superordinadors, Mainframes, minicomputadoras, ordinadors personals i estacions de treball. Això vol dir que molts usuaris poden estar utilitzant una mateixa computadora per mitjà de terminals o moltes d'elles.




No hay comentarios:

Publicar un comentario