lunes, 22 de diciembre de 2014

WINDOWS!

SISTEMA OPERATIU WINDOWS:

Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI). Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet. La versió més recent d'un Windows client és el Windows 8.

La primera versió realment popular de Windows va ser la versió 3.0, publicada el 1990. Aquesta es va beneficiar de les capacitats millorades gràfiques per a PC d'aquesta època, i també del microprocessador 80386, que permetia millores en les capacitats multitasca de les aplicacions Windows.


El Windows 95 va ser llançat el 1995, amb una nova interfície d'usuari, el suport a noms de fitxer llargs de fins a 250 caràcters, i la capacitat de detecció i configuració automàticament el maquinari instal·lat. Podria executar nativament aplicacions de 32 bits, i va presentar diverses millores tecnològiques que van augmentar la seva estabilitat per sobre del Windows 3.1.



El pròxim llançament de Microsoft va ser el Windows 98 el 1998. Microsoft va llançar una segona versió del Windows 98 el 1999, anomenada Windows 98 Second Edition.



Els Windows NT incloïen el suport per a diverses plataformes abans del PC basat en x86 es va convertir en dominant en el món professional. Les versions de NT de 3.1 a 4.0 suporten diversos PowerPCDEC Alpha and MIPS R4000, alguns dels quals van ser els processadors de 64 bits, encara que el sistema operatiu tracta com a 32 bits.





El Windows CE (oficialment conegut com a Windows Embedded), és una edició del Windows que s'executa en ordinadors minimalistes, com els sistemes de navegació per satèl·lit i, excepcionalment, els telèfons mòbils. El Windows Embedded s'executa com a CE, en lloc de NT, per la qual cosa no s'ha de confondre amb el Windows XP Embedded, que és NT. El Windows CE s'utilitza en la Dreamcast juntament amb el sistema operatiu propi de propietat de Sega per a la consola.
LÍNIA DE TEMPS DE LES VERSIONS:



































No hay comentarios:

Publicar un comentario